Henna

Wat is henna?

Zie je weleens die prachtige versieringen op handen en voeten? Dat wordt henna genoemd. Henna is een natuurlijke kleurstof die gemaakt wordt van bladeren die worden fijn gemalen wordt tot poeder. Hiermee wordt vervolgens de hennapasta gemaakt waarmee de tekeningen worden aangebracht op de huid. Ik maak deze pasta zelf waardoor ik echt kan zeggen dat het 100% natuurzuivere pasta is.

 

 

 

 

De henna kleurt de bovenste laag van de huid, waardoor er een tijdelijke roodbruine versiering ontstaat. Dit heeft een aantal uren nodig. Hoe langer het op de huid zit, des te donkerder het resultaat wordt. Maar het lange wachten wordt beloond, want de tekening zal hierdoor ook langer zichtbaar blijven. De versiering blijft 1 tot 2 weken mooi. Hoe meer geduld hoe beter het resultaat!

 

 

 

 

Meer weten over Before & After?

Lees dan dit

Scrubben voor gebruik!

Om je henna tekening het beste tot zijn recht te laten komen en je huid optimaal te verzorgen raden we aan om je 24 uur voor een afspraak te scrubben. De scrub van TK Beautylounge Maassluis  is 100% natuurzuiver, biologisch en ambachtelijk. Uiteraard ook dierproefvrij en bevat geen chemisch-synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen. Het product bevat verschillende oliën waardoor de huid direct wordt gevoed na het scrubben. Je kunt deze scrub kopen in onze salon

TIP Ga pas scrubben als je jezelf volledig hebt gewassen. Op deze manier was je de oliën niet van je lichaam af. Ook is het belangrijk om jezelf na het douche droog te deppen en niet wrijven, anders wrijf je de verzorgende oliën volledig van je lichaam af en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Henna aanbod TK Beautylounge

 • Henna ritueel voor jezelf
 • Bedrijfsfeestjes
 • Ladies night
 • Kinderfeestjes
 • Festivals
 • Bellyblessing (Zwangerschap)
 • Bruidshenna

1. Is henna natuurlijk?

De hennapasta die ik gebruik in de salon is 100% natuurlijk. Lees hieronder meer waarom je niet voor zwarte henna wilt kiezen

2. Hoe lang blijft henna zitten?

De henna blijft ongeveer twee weken mooi. Een lange tijd dus om van je huidkunst te genieten.

3. Ik ben zwanger, kan ik henna gebruiken?

Jazeker! Een zwangere met een henna tekening is zelfs één van de diensten die ik aanbied. Kan je voorstellen hoe prachtig dit wordt?

4. Wat kost Henna?

De prijzen verschillen per tekening en lichaamsdeel van € 7,00 tot € 27,50

Wil je een tekening op maat? Neem dan contact me mij op

Do's

 • Scrub de huid 24u van te voren voor een langer blijvend resultaat 
 • Laat de henna 2 tot 6 uur intrekken voor een mooier resultaat
 • Smeer de versiering in met een goede crème

Do's

 • Scrub je hennaversiering niet
 • Vermijdt de sauna, schoonmaakmiddelen en chloor op je hennaversiering

Een speciaal cadeau voor iemand?

Opzoek naar een leuk, gepersonaliseerd en origineel cadeau? Met de henna van TK Beautylounge Maassluis worden er kaarsen versiert helemaal naar de wens van de klant. Dit cadeau is superleuk voor een geboorte, trouwerij, verjaardag, bedankjes etc. Heb je zelf een henna gift idee dan zijn wij daar altijd benieuwd naar!

‘Zwarte henna’ bestaat niet!

Is het je weleens opgevallen dat de tekening meer zwart lijkt? Dit kan eigenlijk niet. Ik werk absoluut niet met zwarte henna, omdat het nooit 100% natuurlijk is. Eigenlijk is dit een soort inkt en wordt vaak op festivals en toeristische plaatsen aangeboden. Het bevat de chemische stof PPD, deze stof kan ernstige allergische reacties veroorzaken. Deze chemische rotzooi wordt vaak “zwarte henna” of “black henna” genoemd om het onschuldig te doen overkomen. Maar helaas leidt dit tot ernstige gezondheidsrisico’s en kan het zelfs levensgevaarlijk zijn. Mijn advies is daarom om ‘zwarte henna’ te vermijden!

Waar maak ik dan wel gebruik van? De hennapasta wordt zelf gemaakt. De voordelen hiervan zijn dat de pasta 100% natuurzuiver is, biologisch, ambachtelijk en dierproefvrij. Ook is het geschikt voor alle huidtypen en bevat geen chemisch- synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen. Bij TK beautylounge alleen maar producten die goed zijn voor jou en je huid!

“Ain’t no party like a henna party!

So book your party now”

Waar moet ik zijn voor mooie henna?

Mijn beautysalon is gevestigd in Maassluis maar krijgen voor henna ook veel klanten uit Maasland, De Lier, Naaldwijk, ‘s- Gravenzande, Rozenburg, Vlaardingen, Hoek van Holland, Maasdijk, Honselersdijk, Schipluiden, Monster en omgeving. Juist omdat ik alleen maar gebruik maak van natuurlijke producten heb ik al veel tevreden klanten uit de hele regio die ik vaak weer terugzie.

Subscribe to newsletter

Ik wil ook henna

Heb je binnenkort een feest of ga je op vakantie? Steel dan de show met jouw henna tekening

Maak een afspraak