Wax tips!

Hier de belangrijkste wax tips. Het is altijd handig om je ergens goed op voor te bereiden, want ja een goede voorbereiding is het halve werk! Vandaar dat ik je alvast een aantal tips wil geven. Heb je na het lezen van deze tips nog vragen stuur me gerust een berichtje en dan help ik je verder. Veel plezier!

1.  De allereerste tip/must is, laat je haar groeien! Hoelang? Als je 2/3 weken niet scheert zal de lengte van je haartjes minimaal een halve centimeter zijn en dat is zeker nodig. Hierdoor kan ik jou namelijk een mooi resultaat geven. Zijn de haartjes te kort dan kan ik je helaas niet helpen.

2. Wax tip twee: Lekker scrubben van te voren.
Door te scrubben voor het waxen gaan de haartjes rechterop staan en losser zitten. Handig, want daardoor zal het verwijderen van de haren makkelijker worden. Ook zorgt scrubben ervoor dat je dode huidcellen verwijderd worden, een lekker zacht en glanzend huidje is altijd fijn. Jezelf even opfrissen voor de behandeling vind ik erg fijn. Heb je daar geen tijd voor, geen zorgen ik heb altijd opfrisdoekjes liggen.

3. Numero 3, comfortabele kleding.
Dit is een persoonlijke keuze. Je huid kan soms na het waxen wat gevoeliger zijn en dan is het heerlijk als je je joggingbroek aan kan doen in plaats van een skinny jeans. Heel stiekem draag ik het liefst de hele dag door een lekkere joggingbroek en een hoodie.

4. ‘Het is mijn allereerste keer waxen’
Dan zal je het best spannend vinden. Maak je geen zorgen, want TK heeft daar ervaring mee. We beginnen altijd met wat te drinken en kletsen. Daar ben ik erg goed in. Hierna starten we rustig met de behandeling en nemen we onze tijd. Waxen is niet geheel pijnloos, maar hoe vaker je komt zal je merken dat het steeds minder wordt. Bij de eerste keer zijn je haren namelijk erg dik en stug van al het scheren. Doordat we tijdens het waxen de gehele wortel eruit halen komen de haartjes veel zachter terug. Heb je vragen en/of opmerkingen voel je vrij om deze uit te spreken.

Belangrijk
Sommige huidaandoeningen en medicijnen maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raad ik het af om te waxen. Mocht je met vragen zitten dan kan je altijd contact met me opnemen.


Yeah! Je hebt je wax behandeling gehad en je huid is lekker zacht en glad. Waar moet je nu opletten?

1. Tip 1: Raak de huid niet aan met je ongewassen handen. Je poriën staan net open, waardoor je huid erg makkelijk geirriteerd kan raken en dat willen we niet!

2. De volgende tip: De eerste 24 tot 48 uur zijn erg belangrijk. Naast dat je huid snel geïrriteerd kan raken net na het waxen, kan je huid wat gevoelig zijn. Neem daarom geen heet bad, zonnebank, zwembad, sauna en ga liever ook niet direct sporten. Ook de cremes, douchegel en deo even laten staan.

3. Scrubben! Ja daar is die weer de scrub. Super belangrijk om dit te blijven doen zodat je geen last krijgt van ingegroeide haartjes! Doe dit wel pas 3 dagen na je wax behandeling, anders voelt het scrubben niet zo fijn aan. Ook kun je de huid lekker insmeren. Heb je snel last van ingegroeide haartjes kom dan eens langs voor een peeling of maak gebruik van de special wax treatment.

4. Dan nu echt de allerlaatste tip, jammer! Draag geen te strakke kleding de eerste dagen. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op ingegroeide haartjes. Katoenen ondergoed helpt hier ook bij!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Volg de tips via Facebook
Facebook Pagelike Widget
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!